Grasbaanrace

Leden albums
Grasbaanrace
Leden albums
Aperture: ƒ/5.6 Camera: NIKON D7000 Taken: 10 april, 2022 Focal length: 105mm ISO: 125 Shutter speed: 1/80s
Foto trefwoorden:
FIJNE PAASDAGEN
Mannenpraat
Abonneer
Laat het weten als er
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lid

Leuke actie foto, alleen jammer dat de actie jouw onscherpte heeft bepaald.
TIP hogere iso en oefenen met de meetrek beweging.
Voor scherpte bij bewegen is het handiger om handmatig scherp te stellen en dan evenwijdig aan het voorwerp te gaan staan zodat de beweging niet de scherptediepte beïnvloed. Nu komt hij naar je toe en dan heb je geen vast punt voor je scherptediepte. Probeer maar uit. Succes

Antwoord aan  Tjeerd Knier

Vreemde tips voor sportfotografie. Ik zou denken ,bij het maken van deze foto had je kunnen wachten tot het onderwerp het beeld beter opvuld of verder inzoomen ( als dat mogelijk is) . Komt hij op je af (dit heb je vooraf al bepaald) dan kan je voor een hogere sluitertijd kiezen. Wil je pannen dan open diafragma en lagere sluitertijd ( minder iso) scherp stellen op de motorcrosser en meetrekken. Het laatste moet je wel oefenen. Maar bij beide altijd autofocus met continu focus en zoveel mogelijk beelden per seconde. Handmatig scherp stellen gaat hier allemaal niet lukken ,wel in de damsport. Evenwijdig gaan staan aan een onderwerp dat met snelheid passeert is moeilijk ,niet mogelijk . Ik weet ook niet hoe je dit bedoeld. En met autofocus continu gaat je scherptediepte gewoon mee, je vaste punt beweegt immers en de camera volgt inclusief scherpte en scherptediepte.