Foto Expositie

Ter gelegenheid van het 3e lustrum.

Vanaf 6 mei vieren we ons 3e lustrum met een foto-expositie. De tentoonstelling is samengesteld met vrij werk van de leden. We zijn erg trots op het hoge niveau van de ingeleverde foto’s! Dit vormt een afspiegeling van vijftien jaar fotograferen, elkaars foto’s bespreken en stimulerende clubactiviteiten.

Fotoclub VeluwezOOm is vijftien jaar geleden ontstaan toen een aantal amateurfotografen elkaar ontmoetten bij een workshop. Zij voelden een klik met elkaars fotografie en realiseerden zich dat ze door samenwerking elkaar konden stimuleren naar een hoger niveau. Deze samenwerking kreeg al gauw de vorm van een vereniging.

In de loop der jaren is het ledenaantal gegroeid en daarmee groeide ook de diversiteit aan fotografische disciplines. Er ontstond een raamwerk aan activiteiten, leerzame clubavonden met voordrachten en thema’s met inbreng van de leden en van externe fotografen. De voornaamste fotografische disciplines zijn abstract, architectuur, landschap, macro, natuur, portret, straatfotografie en wildlife. De huidige expositie is daar een fraaie afspiegeling van.

De fotoclub exposeerde al vaker. Na de eerste expositie in 2014 – heel spannend! – volgden er in korte tijd meerdere. Onder andere op verzoek van ‘Rheden op de Kaart’, of in samenwerking met het kunstenaarscollectief in de Nieuwe Ruimte Velp en met het RIQQ. Ook het tweede lustrum werd gevierd met een foto-expositie. En we exposeerden voor het Project Duurzaamheid en 450 jaar Rheden.

De moeizame lockdown periode van de Corona pandemie heeft als extra dimensie online foto besprekingen toegevoegd die we nu nog steeds doen. We blijven maandelijks bij elkaar komen bij buitenactiviteiten en in TheoThorne en wisselen kennis en ervaringen uit die bij zo’n brede hobby als fotograferen horen.
De expositie is vanaf 6 mei tot en met 31 augustus gratis te bezoeken in de bibliotheek van Dieren op onderstaande tijden.

de Zoomerij
Ericaplein 5, 6951CP Dieren

Openingstijden:
Maandag 13.00 – 18.00.
Dinsdag tot en met vrijdag 9.00 – 18.00 uur.
Zaterdag  10.00 – 16.00 uur.