Sinds een jaar ben ik met prepensioen gegaan. Eén van de bezigheden waarmee ik mij weer bezig wilde gaan houden is fotografie. Na een tijdje ‘in de wacht’ te hebben gestaan kon ik eind maart lid worden van fotoclub VeluwezOOm.
Zaterdag 6 april 2024, de eerste keer dat ik een fotomiddag kon gaan meemaken. De geplande middag bij de motorcross kon helaas vanwege teveel modder op de baan niet doorgaan. Gelukkig was er een alternatief; de schaapskooi in Loenen. Uiteraard een heel andere tak van fotograferen dan sportfotografie, maar dat maakte mij niets uit; ik had er zin in!
Nadat ik op de parkeerplaats met diverse leden had kunnen kennismaken gingen we met z’n vijftienen op pad richting de schaapskooi. Het weer was voor de tijd van het jaar uitstekend, echt al zomers!   Bij de schaapskooi werd er direct al druk gefotografeerd.
De schapen en hun lammeren zaten nog veilig opgeborgen in hun stal, maar dat was geen probleem om van hen de nodige leuke plaatjes te kunnen schieten.

Het omgaan met mijn nieuwe systeemcamera was voor mij nog wat problematisch, maar gelukkig waren er genoeg ervaren leden die mij bereidwillig wegwijs wilden maken in de vele mogelijkheden van de camera, waarvoor dank! Nadat we uitgeschoten waren op de schapen togen we naar het bos en de heide.  Heel leuk om te zien hoe een ieder bezig was om een mooie foto te maken. De één met zoomlens, de ander met macrolens, liggend, op de knieën of met statief. Onder leiding van een mooie Schotse Collie en zijn bazin volgde een rustige rondwandeling richting de parkeerplaats.

Met z’n allen gingen we vervolgens naar Hotel Restaurant de Loenermark waar de middag gezellig werd afgesloten met (voor de meesten) appeltaart en een drankje. Het was voor mij een leerzame en gezellige middag waarvan er hopelijk nog velen zullen volgen.

Tekst:  André  van Gemerden.   Foto:   Tjeerd Knier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan