De eerste clubavond van 2023 is gereserveerd voor onze tweede abstract themagroep. Ruim 25 fotografen zijn benieuwd. De avond begint met een korte introductie van Albert Kaput gevolgd door een interactieve opdracht om bij de meest aansprekende abstracte foto te gaan staan.

Maar wat is de reden dat díe abstracte foto je aandacht trekt of aanspreekt. Een uitwisseling vindt plaats onder de leden die zich verzameld hebben bij een beeld. Daarna worden de ervaringen in de hele groep gedeeld. Zijn het de vormen, de kleur, de rust, of toch een soort van compositie of thema? Allemaal aspecten die voor iedereen anders zijn. Net zoals de definitie van abstract, ontdekken we.

Na de pauze gaan we zelf aan de slag met zeepsop en schaaltjes. Niet om de schaaltjes af te wassen, maar om zeepbellen te fotograferen op een abstracte manier. Reflecterende lichtbronnen, de breking van het licht, de rondingen…. de keuze is reuze. Wie aan het eind van de avond de echte zeepbelmaker is weten we niet, maar iedereen heeft wel iets ‘abstracts’ kunnen fotograferen.

Tekst: Sander Grefte
Foto: Peter van Dijck