Zaterdag 2 september. In de ochtend, zijn we met 12 personen op zoek gegaan naar de Siberische Grondeekhoorns in het bos bij Tilburg.

Bij de aankomst een kleine uitleg van Gert, Wilma en Albert, waarna we op zoek zijn gegaan naar de grondeekhoorns. Bij aanvang was het nog wat te donker in het bos maar later die ochtend hadden we allemaal wel wat foto’s gemaakt. Uiteindelijk kwamen we op een mooie open plek in het bos spontaan bij elkaar en daar hebben we de laatste beelden gemaakt. Een omgevallen boom en de restanten van afgezaagde boomstronkjes waren het basis decor voor de voederplekjes. De eekhoorn waren driftig aan het zoeken naar de door ons meegenomen pinda’s, zonnepitten en andere lekkernijen. Terwijl zij regelmatig hun bekjes vol stopten konden wij wij onze plaatjes maken en genieten van de beestjes.

De geheugenkaarten vol met foto’s reden we heel tevreden door naar Udenhout voor onze gezamenlijke lunch. Op het middag programma stond het fotograferen van boomkikkers. Edith legde uit dat het soms erg moeilijk is om ze te vinden, maar als je eenmaal weet waar je op moet letten dan zie je er steeds meer. Het zijn dankbare objecten die toch niet zo snel wegspringen zolang je maar gepaste afstand houd, rond de 20 cm. Sommige kikkers zijn dan ook door iedereen op één of andere manier vastgelegd. Erg leuk om te doen. Heel bijzonder dat ze in de doornige struiken met zoveel soortgenoten te zien zijn. Groot en klein, dik en dun. Een genot om te zien en te fotograferen.

Gert en Edith, bedankt dat jullie ons deze plekjes hebben getoond. Een leuke plek en zeker de moeite waard om er nog een keer (privé) heen te gaan voor nog mooiere portretten te maken van de eekhoorns en boomkikkers. Wij (namens iedereen wel denk ik) hebben genoten.

Tekst en beeld: Tjeerd Knier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan