Zaterdag 7 oktober was het even vroege dienst. Om 7.00 uur verzamelden we bij de parkeerplaats St. Walrick in Overasselt. In de schemer zoeken naar een goede plek maar de bewolking gooide roet in het eten voor ‘onze’ zonsopkomst. Toch opgesteld natuurlijk en rondom om ontwaakten de vennen. De schemer en het blauwe uurtje werden een beetje een grijs uurtje maar ondanks dat was het toch mooi om te ervaren.

Iedereen had zich een beetje verspreid over het gebied en vanaf een aantal uitkijkpunten konden we elkaars pogingen zien om toch een leuke foto te kunnen maken. Gelukkig hadden we een koffie-thee momentje ingepland en rond 09.30 uur zaten we dan ook bijna allemaal aan een bakkie leut. Het stitchen in de camera bleek een gewild gespreksonderwerp en er werd direct lekker mee geëxperimenteerd op wat kopjes en schoteltje.Een aantal fotografen gingen huiswaarts, met de resterende zes zijn we nog even terug gegaan naar de mooie vennen. De zon was inmiddels een beetje gaan schijnen en de wolken leken wat meer op de Hollandse luchten.

We hebben nog een andere route door de Hatertse Vennen gelopen en de andere uitkijkpunten waren heel geschikt om een leuke panorama van te maken. Met het gevoel alsof we alweer een hele dag bezig waren geweest zijn we allemaal rond 12.00 uur naar huis gegaan. Moe maar voldaan. Een leuke ochtend in de Hatertse Vennen. Bedankt Wilma voor het organiseren.

Een mooi plekje om weer een keer heen te gaan als de weersomstandigheden voor een zonsopkomst beter zijn. Of gewoon lekker alle flora en fauna te kunnen fotograferen in de verschillende jaargetijden.

Tot de volgende uitdaging.

Tekst en beeld: Tjeerd Knier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan