Een select gezelschap is naar het IJsbeelden festival in Zwolle gegaan.

In de tentoonstellingsruimte heerst een temperatuur van ongeveer min 10 graden. Een uitdaging om vingers en voeten warm te houden.  Gelukkig zijn de meesten leden erg goed aangekleed.
Na zo’n twee uur fotograferen zijn we gaan opwarmen met warme chocomel – met slagroom, koffie of erwtensoep. De uitdaging is wel om bij deze enorme drukte toch een vrijstaande foto van een ijsbeeld te maken. Met wat geduld is dat toch aardig is gelukt.

Om 10.00 uur is de drukte nog te bezien maar om 12.00 uur staat er een flinke  wachtrij. Niet voor niets een tijdslot beleid dus. Je wilt toch iedereen een goede blik gunnen op de mooie ijsbeelden. De variatie is enorm. Het thema is Mythen en Legenden. Dus van het sprookje van Aladin tot en met het monster van Loch Ness en van Mulan tot de Rattenvanger van Hamelen. Teveel om in één zin op te noemen, maar echt erg mooi gemaakt en fraai uitgelicht. Voor ons, fotografen, is het een uitdaging. Ga ik voor een totaalbeeld of close-up, voor detail of voor structuur….  De meningen zijn verdeeld en we zijn echt benieuwd wat er voor moois op de website komt. We zien het graag verschijnen.

Mocht je nog niet geweest zijn en wil je erheen? Zorg dat je er met openingstijd bent. Je kunt dan rustig door de twee hallen lopen en je foto’s maken. Een statief kan niet, daar is het te krap voor.
Te zien tot 25 februari 2024.

Kortom, een leuke VeluwezOOm fotografie bijeenkomst,  lekker ongedwongen en ontspannen rondgelopen waarbij ieder zijn eigen foto-ding kon doen.

Tekst en beeld: Tjeerd Knier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan