We zijn er klaar voor. 14 fotografen hebben zich opgegeven voor deze activiteit. Met enige voorbereiding vanwege de entree tijd van Kasteel Doorwerth (11.00 uur open) zijn we rond 10.15 uur mooi op tijd voor de koffie bij de horeca op hetzelfde terrein. Mooi weer, buiten op het terras met het kasteel in vol zicht.

Dat zicht wordt later een stuk minder. Zonder gebruik van statief en flits valt het best tegen om een goed beeld te maken. Vooral het kelderdeel is schaars verlicht. De woonvertrekken zijn iets beter te doen maar de hoek van waaruit je kunt fotograferen is vaak minder geschikt. De vertrekken die in gebruik zijn voor de musea hebben dan weer het nadeel dat alle uitstallingen in vitrines kenmerkt. Veel weerspiegelingen en moeizaam ‘vrij’ stellen van je onderwerp door alles erom heen.

Natuurlijk zijn er opties om toch een mooi beeld te maken. Maar dat moet je op zo’n moment wel kunnen herkennen. Niet iedereen gegeven. Leuk om te zien dus, dat binnengebeuren, maar fotografisch wel een klusje voor mij. Het is inmiddels na twaalven. Buiten is het warm, zonnig en dus hard licht. De bijbehorende kruidentuin biedt wel inspiratie. Niet helemaal geschikte objectief voor meegenomen, maar vooruit. De omgeving is heel fraai overigens. Zo’n kasteel krijgt natuurlijk wel de ruimte.

Bij de lunch blijkt dat meerderen met hetzelfde worstelden. Eigenlijk ook wel eens goed. Je moet echt iets uit de kast halen om interessant en geschikt materiaal te maken. Chapeau voor iedereen die dat gelukt is!

Op de site zie ik dat sommige fotografen het prima voor elkaar kregen. Inclusief de extra uitdaging van de spreekwoorden. We scharrelen na de broodjes en hapjes nog een tijdje buiten rond. Carpoolers zoeken elkaar op en ons maandelijkse uitje is voorbij. En nu maar kijken of er tussen mijn foto’s iets de moeite waard is om op onze site te plaatsen….

Tekst en beeld: Marjo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan