De winterweken van het museum. In de kerstvakantie. Stomtoevallig is het deze dag heel mooi weer. Droog, zonnig, niet te koud. Bij opgaaf zijn we met vijfentwintig. Last minute komen er wat afmeldingen. Een aantal fotografen heeft een aanvaring met een virus. Beterschap allemaal!

Daarna de toelichting, de uitwisseling van kaartjes en toch weer wat onduidelijkheid omdat het bijhouden en lezen van mails ook lastig is.

Maar; we gaan! Het is vooral erg druk in de Zaanse buurt. Daar zijn veel activiteiten. Leuk, maar lastiger in beeld te brengen dan de rustigere settings. Rond twee uur een horecamomentje. Ingelast door de activiteitencommissie. Een goed idee. Je spreekt elkaar over de (on)mogelijkheden, verzamelt tips en wisselt belangrijke zaken uit zoals ‘waar is die friettent nou precies?’

Tussen 16.00 en 17.00 uur gaat een groot deel huiswaarts. Voor een aantal hebben met name de lichtjes voldoende aantrekkingskracht om nog te blijven tot 18.00 uur.

Het museum is in de winter voornamelijk geschikt als wandelpark. Vrijwel alles is gesloten. Maar gedurende de Winterweken is het de moeite waard. Zo even terug in de tijd met winterse aankleding is het een leuk dagje uit!

Marjo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan