Meestal vertrekken we op onze maandelijkse foto activiteit vroeg in de ochtend. Maar vandaag Zaterdag 3 februari 2024 niet.
Ik kan dus op mijn vrije zaterdag rustig opstaan en uitgebreid ontbijten. Heerlijk.
We gaan vandaag met een grote groep van 17 leden naar Amersfoort.
Ik vertrek samen met een deel van de groep vanuit de parkeergarage in Dieren. We verzamelen om 14.00 uur in Amersfoort in de bibliotheek in het Eemgebouw. Op een rustige plek, om alle lezende bezoekers niet te storen, krijgen we de laatste uitleg over route en het horeca moment en dan kunnen we op weg. Zoals meestal verspreiden we ons gelijk in kleine groepjes.
Wij blijven met z’n vieren eerst nog even in de mooie moderne bibliotheek fotograferen. Daarna gaan ook wij naar buiten en komen al snel in de prachtige oude stad. Onze route gaat langs mooie kleine straatjes met prachtig bewaarde oude huizen, vestingwallen en overal grachten met bruggetjes. Je waant je in de middeleeuwen. Ik ken Amersfoort totaal niet en ben aangenaam verrast. Wat een mooie stad.
Om 16.00 uur hebben we afgesproken bij brasserie Dichtbij. Even een gezellig rust momentje met een  paar kopjes thee en een heerlijk broodje “Gastvrij Italie”
Om 17.00 uur vertrekken we voor het laatste deel van de dag, de avondfotografie bij de Koppelpoort. De zon hebben we de hele dag niet gezien maar gelukkig is het wel droog gebleven. Ook nu aan het einde van de dag in het blauwe uurtje staan we allemaal te genieten van de verlichte Koppelpoort die steeds mooier wordt. Na een klein uurtje vertrekt iedereen weer richting huis.
Nathalie, Maria en ik kunnen maar moeilijk stoppen met fotograferen. Wij zijn met Driekus mee gereden en gelukkig is hij heel geduldig.
Uiteindelijk bergen ook wij onze camera’s op en gaan richting auto. Vlakbij… Tegenover de parkeergarage is het mooi verlichte Eemgebouw. We kunnen het niet laten…
Alles wordt weer uitgepakt. We kunnen hier niet zomaar aan voorbij lopen. Als alle anderen al halverwege Dieren zijn stappen ook wij uiteindelijk bij Driekus in de auto.
Dit was weer een hele leuke, gezellige fotografie dag in een prachtige stad. Ik ga zeker nog eens terug.
Tekst en foto: Edith Boogaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan