De Havikshof is een goed gekozen naam. Er zijn – onder meer – haviken en er is (veel) hof. De roofvogels zitten veelal in grote volières. Deze vallen nauwelijks op in de enorme tuin. Aangelegd met veel inzicht en geduld zodat hij alle jaartijden mooi en interessant is. De eigenaar zegt zelf de natuur maar een beetje zijn gang te laten gaan. Dat mag wel waar zijn maar dan is de basis toch wel uitstekend.
Naast toelichting op de haviken horen we ook waarom hij geen reizend circus maakt met de vogels. Het feit dat de dieren slechts éénmaal per dag vliegen heeft geen relatie met arbeidsvoorwaarden maar ‘berekening’. Na het vliegen volgt beloning in de vorm van voedsel. Eten binnen? Einde actie voor die dag, voor de vogel dus… Pakkende opmerking: “de havik kan wel vertrouwen krijgen in de mens die hem van eten voorziet; van affectie is echter geen sprake. Dat is een onbekend begrip voor de havik.”

Goed ingepakt tegen de regen moeten de meeste jassen al spoedig uit. Het enkele buitje wordt onder een afdakje opgevangen. Altijd hetzelfde met dat nederlandse weer. Na ruim twee uur op weg naar de horeca. Nog even nagepraat en hup; het mooie weer in!

Foto: Tjeerd Knier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan