Een klein doch selecte groep stond om 11:00 aan de (nog) gesloten voordeur van het gerenoveerde museum. Het was zonnig en warm, dus de perfecte omstandigheden voor een relaxed museumbezoek, weinig kijkvolk. Eerst een cafeïnewerkbespreking. Wilma stelt voor om foto’s te maken van de getoonde kunst, maar wat minstens even interessant is, detail opnames hiervan. Geen kuddevorming of ganzenpas, gewoon ieder zijn eigen gang en tempo, Harry was meer geïnteresseerd in de beeldentuin.

Er was (heel/te) veel te zien met grote contrasten, zowel in kunstvorm als presentatie.
Ook sommige bezoekers waren een visuele attractie op zich, XXL brillen, roze broeken, paars haar. Bonus!Als tussenstop de lunch buiten met krachtvoer zoals Gado Gado, wraps en wokbakjes van de Biotoko in Arnhem.Tijdens het na-tafelen konden we genieten van een mooi openluchtconcert van Nynke Laverman, al met al een leuke break.

Sommigen gingen hierna terug naar binnen om nog wat indrukken op te doen, en dat waren er genoeg, anderen bezochten de beeldentuin.Marjo zocht naar een compositie van dode grasplaggenlijnen en kastanjes (uniek voor Arnhem?), Albert zag overal abstract in. Benieuwd naar het resultaat.

Fotograferen van beeldende kunst is m.i. een uitdaging; voorkom een 1 op 1 kopie, te makkelijk, zoek naar een afwijkend standpunt of detail om het “spannend” of uniek te maken.Het was een goede gelegenheid om dit uit te proberen.Op naar de volgende fotografische uitdaging!

Tekst en foto: Gerard van Baars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan