Twee van de veertien fotografen staan – tevergeefs – te wachten op koffie én hun collega’s bij het T-huis. Wij staan immers bij de ingang van de Heemtuin. Bij sommigen vooraf een beetje twijfel over deze bestemming maar na de toelichting door Jeanette rollen we meteen de tuin in.

Vier landschappen op een klein stukje. En dat midden in de stad. De heemtuin is wel natuur maar natuurlijk niet natuurlijk…… En hiermee staat de opdracht: wat en waar is de menselijke invloed in dit gebied.

Er zijn geluiden over hoe leuk en dichtbij het eigenlijk is. Aan de overzijde van de straat nog een insectenvriendelijk ingerichte tuin; een stadsboerderij met onder meer blije biggetjes in soorten in maten en de rest van Park Presikhaaf. We verbazen ons over de groepen mensen die gebiologeerd naar hun schermpje starend in groepjes rondtrekken over het terrein. Het zijn dit weekend de Pokémon GO-Fest raidbosses blijkt.

Het T-huis is geopend en plukjes fotografen bezetten de vooraf gereserveerde plekken. Ook hier is het gebrek aan horecapersoneel merkbaar. Maar we zitten er goed, het is gezellig en we kletsen nog heel lang na aan de buitentafels. Formeel het laatste uitje van seizoen 2021-2022.

Nog even meepakken? Avondexcursie Heemtuin 22 juni