Het geplande uitje van 2 december ging op een koude ochtend om 10 uur van start. Dit keer geen file en iedereen was op tijd. Om 10 uur was het Grand Café gevuld met alle deelnemers en allemaal even enthousiast. Na de koffie met gebak gaf Albert uitleg over de mogelijkheden in deze ruimte. Zelf wist ik uit het verleden al dat het best een moeilijke opgave zou zijn om een echt mooie foto te produceren. De auto’s staan erg dicht op elkaar en dan heeft elke auto ook nog een a4 tje op de voorruit dat je niet mag verwijderen.

De enige mogelijkheid, die vele volgden was, ga voor details. Alle auto’s die er staan hebben unieke en kenmerkende details. Vaak zijn het chromen details (Rolls Roys, Bentley, Ferrari, Porsche enz.) Zelf ben ik even buiten gaan kijken. Het was daar wel mogelijk om een aantal auto’s vrij te fotograferen en dat heb ik ook geprobeerd. Uiteindelijk ben ik ook maar naar binnen gegaan. Binnen waren er diverse uitdagingen. Eén daarvan was het licht. Voldoende aanwezig maar het gaf toch ook wel een kans op dichtgelopen delen in het chroom. Maar zodra je dit onder de knie had zat je met een ander probleem. De spiegeling van de andere auto’s in het chroom.

De 16 VeluwezOOm fotografen waren goed verdeeld over de drie verdiepingen. Maar waar ik ook liep en keek, ik zag iedereen met statief en gaan voor het detail. Ik ben benieuwd wat er op de site geplaatst wordt. Zelf heb ik er niet veel van gebakken. Dit soort auto’s zie ik liever snel voorbijrazen dan dat ik ze zo in de showroom op de foto moet zetten.

Tekst en beeld: Fred Rietvink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan