Zoals altijd op het eerste weekend van de maand, staat er weer een uitje gepland. Deze keer bezoeken wij het Centraal Station in Utrecht.

Om makkelijk onze bestemming te bereiken, kiezen wij voor de trein. Althans, een groot gedeelte van onze groep. De reis gaat snel voorbij en plotseling staan we in de enorme en met reizigers gevulde hal van CS Utrecht. Nog even voor de duidelijkheid de laatste vragen en onzekerheden over privacywet in een openbare ruimte uitleggen en delen, en dan gaan we helemaal los. Alleen of in kleine groepjes verspreiden we ons zowel binnen als buiten het station. Iedereen met eigen ideeën, om de opdracht “Perspectief – laat zien waar het heengaat’’, zo interessant mogelijk uit te drukken.

Fotografisch gezien biedt dit gebouw inderdaad veel mogelijkheden. Het kan niet alleen letterlijk als gebouw dienen maar ook figuurlijk qua functie gezien worden.

Rond 13.00 komen wij weer samen en tijdens de lunchpauze delen wij onze eerste ervaringen met elkaar. Daarna gaat iedereen weer door, sommigen terug naar huis, anderen naar het centrum of een andere stad, de rest blijft nog op het station om wat laatste mooie plaatjes te schieten.

Binnenkort zullen we onze impressies aan elkaar tonen; Utrecht Centraal Station gezien vanuit verschillende perspectieven.

Het was weer een heel gezellige en prima georganiseerde dag! Op naar de volgende!

Tekst en beeld: Maria Los

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan