Het novemberuitje startte eigenlijk met het appje: “het organiserend comité staat in de file”, en het bleek dat van de 6 auto’s die onderweg waren, er maar twee niet door het ongeluk op de snelweg werden vertraagd. 4 auto’s liepen een vertraging op van ruim een uur. Het zorgde voor een wat ongeorganiseerd begin van het bezoek aan het industrieel museum. Geen gezamenlijke horeca aftrap. Maar zoals dan weer blijkt, loop je elkaar toch wel tegen het lijf .

Het leuke van deze clubactiviteit vond ik zelf dat je weer eens op een plek komt waar je anders nooit komt. Een industrieel museum op het terrein van een voormalige kolenmijn roept nou niet meteen de meest warme gevoelens bij me op, maar als je er dan rond loopt blijkt het zo leuk te zijn. Er was zoveel te fotograferen: architectuur binnen en buiten, grote machines, kleine details, noem maar op.  En ook niet onbelangrijk: met het slechte weer was het toch ook wel prettig dat er binnen ook veel te fotograferen was.

Sommige locaties moet je meerdere keren heen gaan om hem goed te doorgronden, andere locaties kan je vaak naar toe gaan om dat er zo veel te fotograferen is. Deze plek viel in de laatste categorie. Ik heb nog niet de helft op de foto gezet van wat ik zag en ook wilde fotograferen. Kortom, ik ga er nog een keer naar toe!  Ondanks onze rommelige en vertraagde start, hebben we ons allemaal uitstekend weten te vermaken. Sommige leden gingen al bijna naar huis toen de laatste leden aankwamen. Jammer van die file maar that’s life.

De locatie wordt ook wel Kathedraal van de Industriecultuur genoemd. Bijgaande  foto past daar een beetje bij. Hebben jullie gelezen wat er op het bordje staat? Het bordje mag niet verplaatst worden voor het maken van een foto ?, heb hem dus maar laten staan, ook in de nabewerking.

Tekst en beeld:  Wilma van Doorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan