Na zulke prachtige voorjaarsdagen nu in de nasleep van de winterse bui. Een wat kleinere groep ditmaal. Immers veel in te halen verjaardagen, vakanties en helaas ook nog positieve testen. Uiteindelijk reizen elf leden naar Zwolle waar we starten met koffie in de Stadkamer. Lekkere koffie, mooi gebouw. Het stadscentrum biedt voldoende gelegenheid tot fotograferen. Leuke mogelijkheden voor abstract, straatfotografie, architectuur. Maar het is nog niet zo gemakkelijk om te bepalen wat het gaat worden. En op alles reageren wat voor je lens komt geeft weinig rust. We zoeken allemaal onze weg. Het lentegevoel was er niet helemaal met af en toe een sneeuwvlok. Leve de mutsen, warme kleding en – bij sommigen – handschoenen.

Bij de afsluitende koffie/chocolademelk (lekker warm binnen!) de onvermijdelijke vragen. “Heb jij wat? Zit er iets bij?” Gevolgd door uitermate belangwekkende gesprekken over fotograferen, fotospullen, de fotoclub….  Ook heel fijn dat we met zo’n grote groep vaak een aparte ruimte  mogen gebruiken. Veel plek om al ons gerei te laten en een stuk rustiger voor al die andere gasten.

Na afloop  besluiten een paar diehards nog even door te gaan in Zwolle en directe omgeving. De rest wandelt terug naar het Provinciehuis. Nog steeds best fris, maar wel fijn gratis geparkeerd!